Design Audit

Klinkt een Design System nog als een brug te ver? Met Design Audit krijg je inzicht in de mate van consistentie van je producten.

Design audit

Steeds meer teams ontwikkelen een Design System om gebruikers één consistente online ervaring te bieden. Over alle platformen en kanalen heen. Maar heb je die ècht nodig? Is het de moeite waard om in een Design System te investeren?

Bij onze doorlopende projecten wisten we soms niet zeker of we wel ècht een Design System nodig hadden, we zijn immers een Design Studio! Hoeveel variaties van een knop kunnen we nou daadwerkelijk gemaakt hebben? Na zelf een Design Audit te hebben gedaan realiseerde we hoe snel je design inconsistent, incompleet en moeilijk te onderhouden wordt. 

Uit ons onderzoek over de staat van Design Systems in Nederland blijkt dat de inconsistenties in gebruikerservaring en wildgroei in code en design zijn de belangrijkste drijfveren om voor Design System te kiezen.

Als je al een Design System hebt is het ook interessant om elke 6 maanden een Design Audit te doen om zo de gezondheid van je Design System te monitoren.

We hebben o.a. IB, Greenchoice, Gemeente Den Haag en Reed Business Information geholpen met het opzetten van hun Design System.

Logo's gemeente Den Haag, IBO, Reed Business en Greenchoice

Wat gaan we doen?

Als eerste bepalen we welke platformen of producten we samen met jouw team gaan inventariseren. Dit kan bijvoorbeeld je website, mobiele app, intranet of nieuwsbrief zijn. Vervolgens gaan we met zijn allen door de gekozen producten heen en verzamelen alle verschillende buttons, kleuren, tekststijlen, navigatie, etc. Vervolgens beoordelen en prioriteren we alle componenten, zodat je precies weet wat de grootste pijnpunten zijn.

Waarom een Design Audit?

Het doen van deze Design Audit heeft een aantal voordelen:

  • Je weet exact waar de grootste inconsistenties binnen je design liggen;
  • Je kunt de rest van de organisatie laten zien waar het nu fout gaat en waarom een Design System de moeite waard is om in te investeren;
  • Na de audit heb je een backlog en roadmap voor je Design System.

Meer over Design Systems?

Ben je benieuwd hoe andere organisaties in Nederland Design Systems bouwen en onderhouden? Lees dan onze uitgebreide onderzoek State of Design Systems in Nederlands, 2018.

Of bezoek onze Meetups over Design Systems of download onze Tools.

Aan de slag met Design Systems?
Maurice denkt met je mee.

Maurice Timp

Onze Design System Lead beantwoordt graag al jouw vragen.

Stel Maurice jouw vraag

Maurice Timp - Angi Studio

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Tijd teveel, beklijk onze privacyverklaring