Design Sprint

Een Design Sprint is dé manier om nieuwe concepten te ontwikkelen en direct te valideren met gebruikers. Met deze methode, ontwikkeld door Google Ventures, beperken we maanden werk tot slechts 4 dagen. Hoe groter de uitdaging, hoe beter de sprint.


Waarom een Design Sprint?

Conceptontwikkeling is iets dat weken of zelfs maanden in beslag kan nemen. Maar waarom zoveel kostbare tijd besteden, zonder te weten of je de juiste kant op gaat? Fail fast, learn faster. Een sprint geeft je de kant om risico’s te nemen en je meest gedurfde ideeën te testen met de markt.

Doordat we de sprint samen doen, ontwikkelen we een concept wat uit het hart van de organisatie komt. Er is namelijk niemand die een organisatie beter kent dan haar medewerkers.

We faciliteerden al meer dan 50 Design Sprints voor uiteenlopende klanten al International Baccalaureate, SNS Bank, Proagrica, PEP, Pronexus en Reed Business.

Logo's van klanten als International Baccalaureate, SNS Bank, Proagrica, PEP, Pronexus en Reed Business.


SNS Bank
Van idee naar bèta-app; Design Sprint met SNS Bank
Lees meerHoe ziet een sprint er uit?

Een Design Sprint is een intensieve week met elke dag een ander thema, waarin we op dag 4 een volledig nieuw concept testen met gebruikers. Twee facilitators van Angi zijn betrokken bij elke stap van het proces en draaien zo mee als volwaardig teamlid. Daarnaast helpen zij het team met het maken van het prototype en het uitvoeren van de tests op dag 4.

We testen altijd een high-fidelity klikbaar prototype. Geen wireframes of paper prototype. Zo komen we zo dicht mogelijk bij de echte ervaring.

En daarna?

Na een Design Sprint documenteren we het hele proces in een kort 'slidedeck'. Naast de stappen van het Design Sprint proces vinden we het ook heel belangrijk de inzichten uit de gebruikerstest vast te leggen. Zo weet je ook na een paar maanden nog waar je keuzes op gebaseerd zijn en is het voor het team ook makkelijker om te delen binnen hun organisatie.

Het gaat er niet om wat wij leren, maar wat het team hier van leert.

Met een vervolg sprint kun je je concept nog verder verfijnen of het is een mooie springplank om het concept écht uit te werken.


Wat levert het op?

  • Snelheid. Van maanden concept ontwikkeling naar slechts 4 dagen.
  • Een concept uit het hart van de organisatie. De kennis van jouw team is volledig benut.
  • Nieuwe ideeën direct getest met jouw eind-gebruikers.
  • Focus. Inzichten van de test stellen je in staat om keuzes te maken voor doorontwikkeling.
Nieuw concept ontwikkelen in 4 dagen? Onze facilitators denken graag mee.

Anna
Esther
Matthijs

#workhard­playhard

Volg ons op