Design System Booster

Je hebt veel tijd en energie in je Design System gestoken, maar de adoptie binnen je organisatie gaat moeizaam. In één dag gaan we samen jouw Design System verbeteren!

Design System Booster

Steeds meer teams ontwikkelen een Design System, om gebruikers één consistente online ervaring op alle platformen en kanalen te bieden. Bij het opzetten van dit Design System is vaak veel aandacht voor tools en componenten, maar niet voor proces en de samenwerking.  

Uit ons onderzoek over de staat van Design Systems in Nederland blijkt dat juist dat stukje samenwerking en adoptie van het Design System binnen de organisaties één van de grootste pijnpunten is.

Teams die niet over het proces hebben nagedacht ondervinden:

  • Een wildgroei aan nieuwe componenten, waardoor er toch inconsistentie ontstaat
  • Slechte samenwerking tussen teamleden
  • Dat het lastig is om iedereen enthousiast te krijgen

Wij hebben in het verleden zelf ook Design Systems opgezet zonder een enig proces en guess what? We we liepen tegen exact dezelfde problemen aan. Frustratie bij het team, componenten werden te snel ontwikkeld en variaties op componenten schoten als paddenstoelen uit de grond. Nu lossen we dit op door een goed proces in te richten en gedeelde verantwoordelijkheid binnen het team te creëren. 

We hebben o.a. IB, Greenchoice, Gemeente Den Haag en Reed Business Information geholpen met het opzetten van hun Design System met onze Design System Take Off, waar we in 4 dagen een vliegende start maken met het Design System.

Logo's gemeente Den Haag, IBO, Reed Business en Greenchoice

Jouw Design System verbeteren

In één dag kijken we met 2 designers en jouw team waar de pijnpunten liggen bij het Design System.

In het eerste deel evalueren we de uitkomsten van de enquête, welke we van te voren uitzetten binnen je organisatie. Hierdoor hebben we een goed beeld van de huidige situatie.

Als we weten wat de grootste problemen zitten, kijken we de rest van de dag hoe we jouw design system kunnen verbeteren. Hiervoor hebben we verschillende oefeningen. Bijvoorbeeld de Design System Proces Puzzle, onboarding, contributieproces, design principles, component templates en nog veel meer. Niet alles is geschikt voor jouw situatie, dus we bepalen samen aan welke oefeningen jullie het meeste hebben.

Samen zorgen we ervoor dat we jouw Design System weer een boost krijgt en voorkomen we dat je Design System in vergetelheid raakt.


Meer over Design Systems?

Ben je benieuwd hoe andere organisaties in Nederland Design Systems bouwen en onderhouden? Lees dan onze uitgebreide onderzoek State of Design Systems in Nederlands, 2018.

Of bezoek onze Meetups over Design Systems of download onze Tools.

Vragen over Design Systems?
Maurice denkt graag met je mee.

Maurice Timp

Onze Design System Lead beantwoordt graag al jouw vragen.

Stel Maurice jouw vraag

Maurice Timp - Angi Studio

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Tijd teveel, beklijk onze privacyverklaring