Design System
Take Off

Een Design System helpt jouw organisatie met één consistente online ervaring over alle platformen en kanalen heen. In 4 dagen maken we samen met jouw team een vliegende start met het Design System.

3 deelnemers tijdens de design system take-off

Ontwikkeling binnen (scrum) teams gaat en moet steeds sneller. Nieuwe features en product verbeteringen zijn hierdoor vaak belangrijker dan documentatie en herbruikbaarheid. In het begin lijkt dit goed te gaan, maar na een tijdje merkt je dat…

  • het moeilijk wordt om verder uit te breiden en te onderhouden
  • het onnodig veel tijd en geld kost
  • er geen consistente ervaring naar buiten is.

Wij hebben ook veel producten gemaakt zonder Design System en liepen tegen exact dezelfde problemen aan. Doorontwikkeling gaat op den duur steeds trager, het design wordt steeds minder consistent en niemand weet meer waarom dingen zijn zoals ze zijn.

Het voelt alsof je elke keer opnieuw het wiel moet uitvinden, maar dit hoeft niet zo te zijn.

We hebben diverse organisaties geholpen met het opzetten van hun Design System o.a.:

Logo's gemeente Den Haag, IBO, Reed Business en Greenchoice

In vier dagen hebben we samen met de gemeente Den Haag een vliegende start gemaakt met het Design System. De gemeente Den Haag heeft na 4 dagen nu genoeg kennis en informatie in huis om zelf aan de slag te gaan met het verder vullen van het Design System. Uiteindelijk hebben wij hen een nieuwe manier van werken aangeleerd en heeft de gemeente meer controle over het design en het proces eromheen.

Wat is een Design System?

Een Design System is een collectie van herbruikbare componenten, voorzien van documentatie, die door designers, developers, marketeers en andere stakeholders gebruikt kan worden om diverse websites en applicaties te ontwerpen en realiseren.

Design Systems draait voor 80% om mensen en hoe we met elkaar samenwerken. Het valt of staat om een goed proces en de afspraken die we met elkaar maken.

Uit ons onderzoek over de staat van Design Systems in Nederland blijkt dat juist dat stukje samenwerking en adoptie binnen de organisaties één van de grootste pijnpunten is bij het opzetten van een Design System.

Dankzij Angi Studio krijgt de gebruiksvriendelijkheid van Nextens een enorme boost en kan het ontwikkelen van nieuwe functionaliteit straks een stuk sneller en eenvoudiger!

Tristan, UX Lead bij Nextens (Reed Business Information)

Wat gaan we doen?

In 4 dagen gaan we samen jouw een Design System opzetten. Met twee designers richten we met jou een proces en daarbijhordende tools in. Hiermee kun je na de Take Off zelf je Design System verder uitbreiden en onderhouden. Daarnaast helpt één van onze frontend-experts om in twee dagen de component-library op te zetten. Eigen developers kunnen hierna verder aan het Design System bouwen.

Design System Planning

Samen zorgen we voor…

  • Eén ‘Single Source of Truth’ voor Design, Development, Marketing en andere stakeholders
  • Een duidelijk werkproces voor heel het team
  • Efficient en flexibel uit te breiden Design System
  • Snellere ‘time to market
  • Betere product kwaliteit ( = blijere klanten)

Zo voorkomen we dat je over een aantal jaar alles weer van de grond moet opbouwen en designers en developers nog steeds het wiel opnieuw aan het uitvinden zijn.

Na deze Take Off heb je alles in huis om je Design System verder uit te breiden. Een Design System is net als je website, namelijk nooit af. 

Ben je al verder met je Design System?

Veel tijd en energie in je Design System gestoken, maar adoptie binnen je organisatie gaat moeizaam? Graag geven wij in één dag geven wij je Design System een boost met Design System Booster.


Meer over Design Systems?

Ben je benieuwd hoe andere organisaties in Nederland Design Systems bouwen en onderhouden? Lees dan onze uitgebreide onderzoek State of Design Systems in Nederlands, 2018.

Of bezoek onze Meetups over Design Systems of download onze Tools.

Vragen over Design Systems?
Maurice denkt met je mee.

Maurice Timp
#designsytemlead #3opreis

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Tijd teveel, beklijk onze privacyverklaring