Design System Taster Workshop

In 3 uur alles leren over Design Systems. Wat is dat nou eigenlijk, een Design System en hoe kan het jouw organisatie helpen?

Design System oefening

Ontwikkeling binnen (scrum) teams gaat en moet steeds sneller. Nieuwe features en product verbeteringen zijn hierdoor vaak belangrijker dan documentatie en herbruikbaarheid. In het begin lijkt dit goed te gaan, maar na een tijdje merkt je dat…

  • het moeilijk wordt om verder uit te breiden en te onderhouden
  • het onnodig veel tijd en geld kost
  • er geen consistente ervaring naar buiten is.

Wij hebben ook veel producten gemaakt zonder Design System en liepen tegen exact dezelfde problemen aan. Doorontwikkeling gaat op den duur steeds trager, het design wordt steeds minder consistent en niemand weet meer waarom dingen zijn zoals ze zijn.

Het voelt alsof je elke keer opnieuw het wiel moet uitvinden, maar dit hoeft niet zo te zijn.

We hebben diverse organisaties geholpen met het opzetten van hun Design System o.a.:

Logo's gemeente Den Haag, IBO, Reed Business en Greenchoice

Wat is een Design System?

Een Design System is een collectie van herbruikbare componenten, voorzien van documentatie, die door designers, developers, marketeers en andere stakeholders gebruikt kan worden om diverse websites en applicaties te ontwerpen en realiseren.

Design Systems draait voor 80% om mensen en hoe we met elkaar samenwerken. Het valt of staat om een goed proces en de afspraken die we met elkaar maken.

Uit ons onderzoek over de staat van Design Systems in Nederland blijkt dat juist dat stukje samenwerking en adoptie binnen de organisaties één van de grootste pijnpunten is bij het opzetten van een Design System.

Wat gaan we doen?

In 3 uur gaan we je helemaal bijpraten over Design Systems. Dit kan bij jouw op kantoor, of bij ons. Samen met jouw team (max. 10 personen) bespreken we wat nou eigenlijk een Design System is en hoe het jullie organisatie zou kunnen helpen. Daarnaast is er een actieve rol voor de deelnemers weggelegd! Jullie gaan zelf aan de slag met een aantal oefeningen om alvast feeling te krijgen met de oefeningen uit de Design System Take Off.

Na deze Design System Taster:

  • Weet je precies wat een Design System inhoudt
  • Weet je wat een Design System kan opleveren
  • Heb je duidelijkheid of deze aanpak past bij jouw organisatie

Meer over Design Systems?

Ben je benieuwd hoe andere organisaties in Nederland Design Systems bouwen en onderhouden? Lees dan onze uitgebreide onderzoek State of Design Systems in Nederlands, 2018.

Of bezoek onze Meetups over Design Systems of download onze Tools.

Vragen over Design Systems?
Maurice denkt met je mee.

Maurice Timp
#designsytemlead #3opreis

Wij gebruiken cookies voor de beste ervaring van de website. Tijd teveel, beklijk onze privacyverklaring