Research sprint

Een Research Sprint is dé manier om je belangrijkste vragen te valideren met gebruikers. Zo weet je binnen 3 dagen wat goed werkt, wat beter kan en wat logische vervolgstappen zijn. Je kunt zowel een bestaand product als een prototype testen.


Hoe ziet een sprint er uit?

In de eerste twee dagen zullen de UX researchers van Angi samen met de decider/product owner vanuit de organisatie het testplan opstellen. Wat en met wie willen jullie testen? Optioneel kunnen we ook helpen met de werving en selectie van passende respondenten voor de testdag.

Het gaat er tijdens het testen vooral om wat het team hier van leert. Daarom is er tijdens de testdag een actieve rol weggelegd voor het hele team. Zij kunnen alle tests observeren vanuit aparte ruimte. Gedurende de dag kijkt iedereen mee vanuit zijn eigen expertise. Alle bevindingen vind je meteen terug op de muur. Aan het einde van de dag trekken we samen de eerste conclusies.


Waarom een research sprint?

In het hoofd van je gebruiker kijken. Wie wil dat nou niet. Door deze snelle en laagdrempelige manier van testen, kom je snel achter de “waarom” vragen. Daar waar je nu aannames moet doen, kan een één-op-één test met gebruikers meer duidelijkheid geven. Met een research sprint heb je de mogelijkheid om écht de diepte in te gaan. Zo’n testdag is naast onzettend leerzaam ook ontzettend leuk. Gebruikers verrassen altijd.

We faciliteerden al meer dan 400 Research Sprints voor uiteenlopende klanten als International Baccalaureate, SNS Bank, Gemeente Den Haag, Ministerie van Binnenlandse Zaken, Greenchoice, Zwijsen, SDU, NEN en Reed Business.

Van jou nodig

Jouw team kijkt mee op de testdag

Wat krijg je?

  • Jouw product gevalideerd met gebruikers
  • Nieuwe inzichten en learning voor het hele team
  • Rapportage met bevindingen en verbetervoorstellen
  • Effort-impact sessie met het hele team: hoe geven we vervolg aan de test?
  • Optioneel: werving & selectie van respondenten

Wat kost het

v.a. € 8.000


Wat zijn de resultaten?

5 respondenten zijn genoeg om de belangrijkste patronen te achterhalen. Daarom kunnen we aan het eind van de testdag conclusies trekken met het hele team. Zo weet je direct wat de belangrijkste learnings zijn.

We leveren geen ellenlange rapporten, maar een slidedeck met concrete actiepunten en verbetersuggesties. Deze ontvang je kort nadat we de sprint hebben afgerond.


En daarna?

Op basis van de bevindingen uit de test doen we met het gehele team een effort-impact sessie. Hiermee krijgt het team inzicht in wat logische vervolgstappen zijn. Wat zijn de quickwins die we direct kunnen oppakken en wat is zonde van onze tijd?

Product of prototype wil valideren? Onze experts denken graag met je mee.

Esther
Matthijs

#workhard­playhard

Volg ons op