Research sprint

Een Research Sprint is dé manier om je belangrijkste vragen te valideren met gebruikers. Zo weet je binnen 3 dagen wat goed werkt en wat beter kan. Je kunt zowel een bestaand product als een prototype testen.

Hoe ziet een sprint er uit?

In de eerste twee dagen zullen de UX researchers van Angi samen met de decider vanuit de organisatie het testplan opstellen. Wat en met wie willen jullie testen? Optioneel kunnen we ook helpen met de werving en selectie van passende respondenten voor de testdag.

De meest waardevolle learnings zijn die van het team. Daarom is er tijdens de testdag een actieve rol weggelegd voor het hele team. Zij kunnen alle tests observeren vanuit aparte ruimte. Gedurende de dag kijkt iedereen mee vanuit zijn eigen expertise. Alle bevindingen vind je meteen terug op de muur.


Waarom een research sprint?

In het hoofd van je gebruiker kijken. Wie wil dat nou niet. Door deze snelle en laagdrempelige manier van testen, kom je snel achter de “waarom” vragen. Daar waar je nu aannames moet doen, kan een één-op-één test met gebruikers meer duidelijkheid geven. Met een research sprint heb je de mogelijkheid om écht de diepte in te gaan. Zo’n testdag is naast onzettend leerzaam ook ontzettend leuk. Gebruikers verrassen altijd.

We faciliteerden al meer dan 200 Research Sprints voor uiteenlopende klanten als International Baccalaureate, SNS Bank, Gemeente Den Haag, Greenchoice, Pronexus, SDU, NEN en Reed Business.

Van jou nodig

Jouw team kijkt mee op de testdag

Wat krijg je?

  • Jouw product gevalideerd met gebruikers
  • Nieuwe inzichten en learning voor het hele team
  • Rapportage met bevidingen en verbetervoorstellen
  • Optioneel: werving & selectie van respondenten

Wat kost het

v.a. € 8.000


Wat zijn de resultaten?

5 respondenten zijn genoeg om de belangrijkste patronen te achterhalen. Daarom kunnen we aan het eind van de testdag conclusies trekken met het hele team. Zo weet je direct wat de belangrijkse learnings zijn.

We leveren geen ellenlange rapporten, maar een slidedeck met concrete actiepunten en verbetersuggesties. Zo kun je hier direct mee aan de slag. Deze ontvang je kort nadat we de sprint hebben afgerond, samen met alle notulen en opnames van de tests.


En daarna?

De inzichten van de testdag, samen met de verbetersuggesties stellen je in staat om keuzes te maken over hoe je verder gaat. Het is een mooie kans om deze verbeteringen direct door te voeren of met een nieuw prototype nogmaals te testen.

Benieuwd of een Research Sprint voor jou kan werken? Onze facilitators denken graag met je mee.

Esther
Matthijs

#workhard­playhard

Volg ons op