Cases

De toekomst van juridisch onderzoek: van kansen naar concrete oplossingen bij Sdu

Klant Sdu

Looptijd 6 maanden

Diensten

Growth Opportunity Scan: de kunst van succesvolle marktsegmentatie
Growth Opportunity Scan: de kunst van succesvolle marktsegmentatie
Download whitepaper
Case plaatje

Hoe kun je nieuwe technologieën zoals AI slim benutten om het werk van je klanten efficiënter en makkelijker te maken? Samen met Sdu hebben we de toekomst van juridisch onderzoek onderzocht én de verschillende kansen verkend.

Sdu, ondersteuner van professionals in legal, tax en overheid met behulp van online producten, software, en training, kwam bij Angi studio met de vraag de toekomstige marktkansen te verkennen rondom het thema juridisch onderzoek. Het doel was om nieuwe concepten te ontwikkelen en te valideren om de product pipeline te vullen met nieuwe innovaties voor het komende jaar.

Kansen in kaart brengen

Hoe ziet de toekomst van juridisch onderzoek eruit? Om te beginnen hebben we een Opportunity tree inzichtelijk gemaakt, waar we de bedrijfsdoelstellingen en klantbehoeftes hebben gemapped. De kansen die we met elkaar hebben geïdentificeerd, hebben we met klanten verkend in een reeks van Jobs to be done interviews. Middels co-creatie hebben we klantbehoeftes in kaart gebracht, in de context van de klantreis die men doorloopt om hun job te voltooien. Ben je benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek? Download dan hier de whitepaper van Sdu.

“Het visualiseren van een opportunity tree maakt zaken transparant en daarmee makkelijker bespreekbaar met alle stakeholders.” Wanda Bolte Concept Developer bij Sdu

Kwalitatieve resultaten kwantificeren

De resultaten uit het kwalitatieve onderzoek wilden we op grote schaal valideren om de onvervulde klantbehoeftes en daarbij behorende marktsegmenten te identificeren. Met behulp van een Jobs to be done questionnaire hebben we deze in beeld gebracht. Dit deden we de door ons ontwikkelde analyse tooling. Met de resultaten uit de kwantitatieve survey, konden we de Opportunity tree verder aanscherpen. De visualisatie van de opportunities maakte voor alle betrokkenen helder waar de focus voor het vervolg moest liggen.

 

Ideate, ideate, ideate!

Om kansen uit de twee rondes onderzoek te vertalen naar ideeën en oplossingen, hebben we een reeks van ideation workshops gedaan met verschillende stakeholders binnen Sdu. Er kwamen meer dan 30 interessante concepten uit om verder te onderzoeken.

“Het doorlopen van dit project heeft veel nieuwe inzichten opgeleverd, richting gegeven en geresulteerd in een goed onderbouwde en getoetste set concepten voor onze innovatiepijplijn. Iedere stap gaf ons meer helderheid en de gelegenheid de organisatie hierin mee te nemen.” Esther van Doesburg Chief Innovation Officer bij Sdu

 

Een gevulde innovatiepijplijn

Na verschillende onderzoeksrondes weet Sdu hoe de toekomst van juridisch onderzoek er voor hun klanten uitziet. Met de gevalideerde en geïtereerde high fidelity prototypes, hebben ze een duidelijke roadmap voor volgend jaar kunnen vullen en prioriteren. Met die roadmap kunnen ze direct aan de slag. Daarnaast heeft Sdu een uitgebreide rapportage ontvangen, met detail inzichten en segmentering, welke ze voor nog veel meer nieuwe proposities kunnen gebruiken.

De resultaten worden breed gedragen binnen Sdu en gedeeld met shareholders. De eerste concrete actie is al een feit: de overname van een start-up. Zo maak je impact. Samen met Sdu gaan we verder met afgebakende deelprojecten om nieuwe features de markt op te brengen.