icon

Growth Opportunity Scan

Ontdek groeikansen in nieuwe marktsegmenten voor jouw organisatie op basis van onderbediende klantbehoeften.

Vanaf €3.999

Growth Opportunity Scan: de kunst van succesvolle marktsegmentatie
Growth Opportunity Scan: de kunst van succesvolle marktsegmentatie
Download whitepaper

Natuurlijk streef je naar groei in je organisatie en producten. Maar om groei te bereiken moet je de juiste markt vinden met voldoende ruimte voor uitbreiding. Veel bedrijven vergeten voorbij de producten te kijken om de werkelijke behoeften van de klanten te begrijpen. Hierdoor ontstaat een beperkt en vaak misleidend beeld van de markt.

Richt jouw team zich wel op de meest veelbelovende kansen? Heb je het gevoel dat er onbenutte groeimogelijkheden zijn, maar vind je het lastig om precies te bepalen waar die zitten? Om je hiermee te helpen hebben wij een praktische oplossing: de Growth Opportunity Scan. Waar traditioneel onderzoek zich voornamelijk richt op kleine verbeteringen van bestaande producten, kijken wij op een grotere schaal naar onderbediende klantbehoeftes.

Wat je kan verwachten

icon
Stap 1: Bestaande kennis bundelen Samen met jou combineren we expertise van zowel binnen als buiten je organisatie. We benutten inzichten uit beschikbare klantdata, voeren diepte-interviews uit, en raadplegen bestaande marktonderzoeken. Door deze kennis systematisch te organiseren, verrijken we ons gezamenlijke begrip van klanten, wat zal helpen om potentieel interessante marktsegmenten te identificeren.
icon
Stap 2: Enquête opstellen die aansluit bij de doelgroepen Met de verzamelde kennis stellen we een enquête op met segmentatievragen en een reeks behoeftestellingen voor grootschalige marktvalidatie. Elke behoeftestelling wordt door respondenten beoordeeld op twee sleutelcriteria: 1. Hoe belangrijk is deze behoefte? 2. Hoe tevreden zijn mensen met de huidige situatie?
icon
Stap 3: Statistische clusteranalyse om kansrijke marktsegmenten te ontdekken Door geavanceerde cluster- en gapanalyses te combineren met beschrijvende statistiek, identificeren we marktsegmenten die rijp zijn voor groei. De bevindingen benadrukken de sleutelgebieden waar consumenten op zoek zijn naar verbeterde of meer budgetvriendelijke oplossingen, en bieden actiegerichte inzichten voor zowel marketing- als productteams.

Dit levert het op

De inzichten worden gepresenteerd in een uitgebreid data-dashboard dat inzicht biedt in elk specifiek segment. Als alternatief kan deze informatie worden omgezet in taakgerichte persona's.

Beide zijn een hulpmiddel om richting te geven aan de ontwikkeling van innovatieve producten, het verfijnen van het huidige aanbod, het stellen van prioriteiten voor functionaliteiten op de roadmap, en het bieden van precieze briefings voor marketingcampagnes en teksten die resoneren bij de doelgroep.

icon
Voordeel #1 Bekijk het grotere plaatje Door te focussen op de uitkomsten die de klant wil behalen, zogenoemde 'Jobs-to-be-done', kom je erachter dat concurrenten niet alleen binnen dezelfde productcategorie te vinden zijn. Een smoothie concurreert bijvoorbeeld met een broodje of een bakje yoghurt om onze hongerige maag 's ochtends te vullen.
icon
Voordeel #2 Ontdek nieuwe kansen Door te begrijpen welke uitkomsten klanten willen bereiken, kunnen we nieuwe manieren vinden om aan hun behoeften te voldoen.
icon
Voordeel #3 Ontdek onderbediende markten Er is altijd een segment wat onderbediend is, omdat bestaande producten tekortschieten of simpelweg hun behoeften niet aanspreken. Door de gewenste klantuitkomsten beter te begrijpen, maak je producten creëren die wel aansluiten bij hun behoeftes.

 

Angi Studio heeft ons op zeer professionele en efficiënte wijze geholpen om inzicht te krijgen in de behoefte naar deze nieuwe dienst, bij onze doelgroep. Ze hebben de kennis en commitment om je concreet verder te helpen. Erg betrokken en professioneel! - Charlotta Feith , Projectmanager bij NBD Biblion