Gemeente­zaken snel en een­voudig regelen

Gemeente Den Haag vroeg ons hoe we samen de online dienstverlening konden verbeteren. Het doel? Sneller informatie vinden en online eenvoudiger gemeentezaken regelen. Wij verzorgden het nieuwe ontwerp en bouwden de front-end volledig conform webrichtlijnen versie 2.

Als één team voor het beste resultaat

Een website verbeteren zoals die van gemeente Den Haag, met gemiddeld 500.000 bezoekers per maand was nooit gelukt zonder een goede samenwerking. Samen met Incentro, Presenter en gemeente Den Haag vormden we 1 scrumteam. In 3 sprints van 2 weken realiseerden we samen de vernieuwde website. En wat zijn we trots!

Taakgericht navigeren

Voor welke informatie komen inwoners van Den Haag naar de website van hun gemeente? Dit is de basis voor de nieuwe navigatie. Met de belangrijkste taken direct in beeld hoef je niet te zoeken. Paspoort vernieuwen of parkeervergunning aanvragen is zo geregeld.

Minder is meer

Door alle afleiding te verwijderen kan de bezoeker volledig focussen op de content. We namen afscheid van het menu en de complexe navigatie aan de linker kant. Minder is meer.

Echt Den Haag

De prachtige identiteit van de stad kreeg de online doorvertaling die het verdient. Sterk, herkenbaar en vooral écht Den Haag.

Voor iedereen toegankelijk

Den Haag streeft naar een optimale gebruikerservaring voor alle bezoekers. De front-end is daarom volledig ontwikkeld én getest conform webrichtlijnen versie 2. Zo kan iedereen gemakkelijk zijn zaken online regelen, met of zonder beperking.

#workhard­playhard

Volg ons op