Cases

CO2-bewustzijn met één klik: Hoe wij Greenchoice hielpen het klantgedrag inzichtelijk te maken

Klant Greenchoice

Looptijd 8 weken

Diensten

Van innovatie naar meetbare ROI,
hoe blijf je op koers?
Van innovatie naar meetbare ROI, hoe blijf je op koers?
Download whitepaper
Case plaatje

Zijn onze klanten geïnteresseerd in een tool die inzicht bied in hun CO2 voetafdruk? Test wat je klanten doen, niet wat ze zeggen.

Met die gedachte hebben we voor Greenchoice een coded prototype gemaakt en een Fake door test opgezet om een nieuwe propositie te testen

De kracht van een coded prototype

Soms wil je snel en efficiënt het draagvlak voor jouw nieuwe propositie in de échte wereld toetsen, in de context van je product, met je eigen klanten. Een klikbaar prototype is dan niet voldoende, maar de volledige propositie direct op je website implementeren is een te groot risico, met een hoge tijdsinvestering. Een coded prototype biedt de uitkomst.

We bouwen slechts een klein, essentieel onderdeel van de propositie, of zetten het verhaal van de propositie om in een landingspagina, waarna we met analytics de essentiële flows in kaart brengen. Het coded prototype staat in dienst van het onderzoek en stelt je in staat om in de echte wereld, met jouw klanten en in context van jouw product precies te kunnen meten wat je wilt weten.

 

 

Fake door test

Een voorbeeld van een coded prototype is een Fake Door Test. Je stuurt een mailing uit naar een selecte groep klanten uit je eigen database. Wij meten welk percentage op de landingspagina komt en welke interactie ze hebben met de essentiële elementen van de propositie. Dit doen we door te meten wie er bijvoorbeeld op ‘aanmelden’ of andere call-to-actions klikt.

Dit is de Fake Door: de actie kan niet echt uitgevoerd kan worden, omdat het volledige product nog niet bestaat. Men krijgt een melding te zien waarin ze bedankt worden voor hun interesse, en wij zien direct hoeveel clicks er zijn op de belangrijkste call-to-action. Dit geeft direct inzicht in hoeverre beoogde klanten de nieuwe propositie begrijpen en of er enige intentie is tot een volgende stap of conversie.

💡
Door het juist instellen van analytics krijg je per stap inzichtelijk hoeveel gebruikers afhaken

Waardevolle inzichten

Door het meten met data van echte klanten, binnen context van jouw product, kunnen we in een fractie van tijd en investering antwoord geven op de risico’s rondom een nieuwe propositie; welke onderdelen wel en geen kans van slagen hebben, en waar doorontwikkeling meerwaarde kan bieden. Zo heb je snel en met weinig risico jouw nieuwe propositie getoetst en een hoop inzichten gegenereerd om jouw propositie aan te scherpen op basis van resultaten uit de echte wereld.

 

 

Succesvolle Fake door test voor Greenchoice

Voor Greenchoice hebben we zo’n Fake Door Test gedaan. De vraag? Inzicht in de behoefte van klanten om advies te ontvangen over hun CO2 voetafdruk en de eventuele mogelijkheid daar een bijdrage voor te kunnen leveren. De Fake Door Test is door middel van een mailing naar maarliefst 2000 klanten uitgestuurd. Er was een enorme click-through rate en veel interesse om de CO2 voetafdruk-tool te doorlopen. Daarnaast geeft de data duidelijk inzicht in het verloop tussen de verschillende stappen van de beoogde flow en waar de  drop-off  begint.

“Dankzij Angi Studio hebben wij op een hele efficiënte manier het één en ander kunnen testen en onderzoeken. Hierdoor voorkomen wij dat wij bij Greenchoice in een project geïnvesteerd hebben, waar de resultaten uiteindelijk niet aansloten bij de doelstellingen.” Ralph Vredenburg Product & Propositie lead Greenchoice

Met behulp van de Fake Door Test heeft Greenchoice met laag risico het draagvlak voor de nieuwe propositie onder hun klanten onderzocht en mogelijke risico’s in een vroeg stadium kunnen verlagen.