Cases

Van klantinzicht naar design in een maand: hoe wij KE-works hielpen hun developmentvelocity te verhogen

Klant Ke-works

Looptijd 4 weken

Diensten

Van innovatie naar meetbare ROI,
hoe blijf je op koers?
Van innovatie naar meetbare ROI, hoe blijf je op koers?
Download whitepaper
Case plaatje

Van klantinzicht naar een gevalideerd design. Hoe we KE-works in een maand hielpen van het ophalen van klantinzichten naar een gevalideerd en ready-to-go design.

In de infra- en maakindustrie is het van belang dat het werk zorgvuldig uitgevoerd wordt. Om dit te kunnen waarborgen heeft KE-works een web-platform ontwikkeld, zodat bedrijven in de infra- en maakindustrie optimaal digitaal kunnen registeren en rapporteren over hun projecten. KE-works wil hun software graag naar een volgende stap brengen, zodat het nóg beter zou aansluiten bij de behoeften en het werkproces van hun klanten.

Wanneer je een redesign van software wilt maken, is het als eerst belangrijk om te weten hoe de software op dit moment gebruikt wordt. Wat vinden de klanten fijn werken? En wat juist niet? Hoe kan de software nóg beter aansluiten bij de wensen en workflow van de eindgebruikers? Daarom hebben we eerst kwalitatieve interviews gehouden met hun klanten, waarbij ze enkele taken in de huidige software uitvoerde. Zo brachten we in kaart wat hun workflow is, welke rol de software daarin heeft, en wat er nóg beter kan. Op basis van de resultaten hebben we de verbeterpunten gedefinieerd en middels een ideation workshop, samen met KE-works, oplossingen bedacht.

Van idee naar ontwerp

De oplossingen uit de ideation sessie hebben we vertaald naar design, binnen de huidige vormgeving van KE-works. Met de kennis dat klanten de software gebruiken op hun smartphone, op de bouwplaats, was het design overzichtelijk houden erg belangrijk. Daarnaast was het erg belangrijk was om snel te kunnen zoeken of filteren binnen de software.

Ontwerp valideren

Na verschillende feedback rondes en iteraties zijn we op een design uitgekomen. Dit hebben we voorgelegd aan klanten, om te toetsen of het redesign daadwerkelijk een verbetering is van de huidige software. We hebben het design met een unmoderated usability test gevalideerd en ook heeft KE-works zelf het prototype met klanten besproken.

Ready-to-go

Aan het eind van het traject had KE-works een aantal designs klaarstaan, gevalideerd door eindgebruikers, om direct door te voeren in hun software. Doordat KE-works zelf actief heeft meegedaan met het vertalen van onderzoeksresultaten naar oplossingen, hebben ze een hoop waardevolle klantinzichten opgedaan, en wat extra’s geleerd over UX en user centered denken.